Wednesday, August 11, 2010

aLamaya bukan adamaya :)

hi...:))

kenapa cik cipa mebiarkan blog nya terbengkalai???

rase macam nk sepok-sepok je diri sendiri..hangat-hangat tahi kuda betol..dushhhh3333!!!!
 
 tolong sepokkan bole?haha..:))

bajet kening ziana ke ape???;p

oke2..lama giler barbados xupdate even sebenarnya banyak benda nk share..arghhh!!

oke, merujuk kepada tajuk di atas, saya mahu mencari adam!! hehe,..adam dan hawa walaupon terpisah jauh..tp oleh kerana dah ditentukan itu jodohnya, akhirnya mereka ketemu juga kan..(tajuk alamaya, adamaya, ade kena mengena ke?)

kalau bole nak adam mcm dlm cerita adamaya tuuuuuuuuu..plissss!!
hahaha..perfect!! ada ke??
kalau bole la kan..xbole xpe..haha..

okay, sebenarnya nak tanya korang, apa maksud nya kalau kita chat kat byk tempat sekaligus...ym, skype, kat fb, dlm masa yg sama ye..maksudnya serentak!!! dengan org yg sama!!! hahaha...setiap tempat tu topik berbeza la..konon2 mcm org lain..tp org yg sama!! bajet macam busy gile wat keje,,tp sibuk chat..bajet mcm ramai giler..tp org yg sama,...xcukup ngan chat kat tiga-tiga tempat tu, ym status pon bole berbalas2 lg..pastu inbox kat fb pon berbalas22..pastu senyum sorang22..tidur pon senyum jeeeeeee:))))


tidur xlena, laptop sentiasa kat sebelah (da mcm bantal busuk);pp
kalau xpdt online rasa macam nk pitam! haha;pp

sebab tu la da lama xupdate blog!!!! aLamaya!!!
tlg jawabkan persoalan ini ye..plissss:))


adios barbados~~

 

Tuesday, August 10, 2010

presenting si putih!!! :))


 hi..:))



aachoOOo…aaccHhOoOOo :O..fuh2…dush duSh..berhabuk bersawang da…lama sangat ni x update blog.haha.kemalasan yg melanda. Banyak benda nk update sebenarnya.tp tula, macam termalas plak.
Okay2, previous post cakap pasal dating dengan si putih kan?ermm malas nk explain banyak..naahhh..tgk la pic si putih ye.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Haha.tu la si putih.putih kan?huhu..ala, I noe korang sume memang x percaya pon kan if cik cipah ni ngedate dengan mat salih.salih yaakob pon belom tentu nk dekat I nie.;p
Actually I pergi main snow on 13 July aritu at Mount Baw Baw. I pergi hari Isnin pg, main snow hari Selasa n hari Rabu balik. It takes about 3hours drive from Melbourne. Kitorang gerak dlm kol 10 rasanya kalau xsilap.see, smpai da xingat da.lambat sgt nk update.huhu..pastu berhenti lunch.sampai sana dalam kol 3 mcm tu rasenya.
Kitorang stay kat lodge house.  “Jenny’s Lodge” Sangattt cute n cantik!! I adore the decore!! …jenny’s lodge is located in the Tanjil Bren Village, which is in the middle of the forest. Kira mcm kat kaki gunung la before smpai kat mt baw2 tu.
Okay I nek bebel pasal jenny’s lodge ni dulu kay.memg sgttt sgttt cantik. I didn’t expect the place that we use to stay will be so wonderful like this okay. I was just imagine the house will looks more like hostel mcm tu, since kak fara kata ada twelve single bed..was very surprise bila tgk lodge ni cantik sgt2. Got 3 bedrooms, one bedroom has six beds in three bunks, one bedroom has  four beds in two bunks and one bedroom with two beds in one bunk. But they just provide blanket only bedsheet n pillow cover kena bwk sendiri.  Pastu toilet dia siap asing2 oke. Male n female bathrooms wit toilet n shower included. Ada dapor yg lengkap wit 2 fridge, oven, storage sume2 la.
I just wanna say that it was magnificent experienced that I will never forget.yes!! (dgn bantuan blog ni la ofkos. Okay, no electricity ya!! This lodge house is used solar powered and also gas used for cooking, lighting, fridge and hot water.i pon mcm panic jap! Haha.adeyh mane nk charge btry camera ni?? Phone I xkesah memg xguna pon. Then the owner said we can charge anything at their house..fuh..lega..yela, memg akan snap pica byk22 pon, battery camera I actly bole tahan lama if I just used auto mode but then I da plan memg nk charge kat cni je.haha..sllu I akan siap2 charge kat uma before p mana2.sengal!
Tapi yg paling besh, got fire log!! Weehooo…mcm ala2 org putih zaman dolu2 gitu..beshh sgtt!! Fire log ni  btol2 kat tengah2  hall which is korang leh lepak2 n buat mcm2 activity here.memg very relaxing okay..plg besh toast marshmallows!! So yummy..sejuk2 kan, pastu duk depan fire log, mkn toast marshmallows..weehhooo!!! kat fire log nip on kita leh masak air.letak kat atas dia, pastu tggu la smpai air masak..jimat gas kan?bole jugak keringkan baju!! Haha just jemur near to the fire log place pastu memg kering ya!!
I paling suka d├ęcor uma ni la.sgt222 super duper cantik n cute!! Got classic pictures around the wall, the gas lights n lotsa candles, pastu memg byk sgtt brg2 antik diorg buat perhiasan.nnt I upload pica dia..actualy kalau possing sakan amek gmbar memg besh! Classic sgt222…tp tula, xde gang, so I just snap2 pics jela, xde posing2.:(
One more thing, the most must do thing is to feed the birds-the beautiful king parrots. The birds food which is kuaci already provided, so just bangun pg2 and letak kuaci kat tangan, pastu adalah beribu burung-burung yg dtg..diantaranya Rosella’s and  King Parrots..besh gilerrrr!!!

Ermm with no internet, tv and other entertainment we normally enjoyed with, but I would like to say yes, it was even more enjoyable here. U can clear ur mind and relax your body and just enjoy the fresh air. It was like a home away from home!! Look forward to come here again, haha. honeymoon maybe? (okay, berangan!)

Haa..pjg nya bebel..huhu..okay abou the snow plak..memang enjoy and teruja la.first time kan..huhu..:)))) but unluckily, masa kitorang dtg, snow xbyk la plak..xpela..still enjoy sampai demam2.huhu..oke, just enjoy some of the pics yah..
p/s: oke picca nnt upload kat entry laen...xada masa nk pilih..haha..da sebulan da ni..sebnrnya malass..ooopss!!
adios barbados~~